Daarom is WordPress het meest SEO-vriendelijke CMS

In de lange tijd dat WordPress bestaat, heeft dit platform al heel wat indrukwekkende prestaties geleverd. Het is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) wereldwijd. Zo wordt WordPress niet alleen gebruikt door kleine webshops en bloggers, maar ook door internationale bedrijven als Forbes, eBay, NASA en The New York Times.

Wat maakt WordPress nu zo aantrekkelijk voor websiteontwikkelaars, webshops en bloggers? Naast het feit dat deze CMS zeer gebruiksvriendelijk is, zijn er nog heel veel andere redenen waarom WordPress ver boven de andere platforms uitsteekt.

Gemakkelijk

Je hoeft niet over technische kennis te beschikken om WordPress te downloaden en te installeren. Nadat je de CMS hebt geïnstalleerd kun je jouw website heel eenvoudig inrichten via de overzichtelijke menu’s. Zo biedt WordPress je de mogelijkheid om op een heel makkelijke manier een artikel met een afbeelding op je website te publiceren. Met deze CMS kun je dus heel gemakkelijk een website bouwen.

Open Source systeem

WordPress is een open source systeem. Dit betekent dat je het gratis kunt downloaden en de openbare broncode mag aanpassen. Door de grote community wordt de software elke dag verbeterd, waardoor dit open source systeem altijd snel en goed werkt.

Snel

Een WordPress site kan je heel snel lanceren. Als je goed weet wat je wilt, dan ben je binnen een paar dagen klaar met het ontwerpen van de website en kan deze live. Als je je WordPress website geregeld update, laden de pagina’s altijd snel en blijven je bezoekers op je website.

Goed voor je vindbaarheid

Google geeft namelijk de voorkeur aan WordPress-websites. Deze websites bevatten een gestructureerde inhoud en zijn geüpdate, waardoor de zoekmachine je goed rankt en je hoger in Google komt. Iets dat weer goed is voor je vindbaarheid

Gebruiksvriendelijke SEO-plugins

WordPress beschikt over tal van plugins om de vindbaarheid van je website te vergroten. De Yoast SEO-plugin is de bekendste en meest gebruiksvriendelijkste plugin om je website eenvoudig te optimaliseren. Hiervoor hoef je niet over SEO-kennis te beschikken. De plugin geeft je een analyse van de content en geeft aan wat je eraan kunt verbeteren om de vindbaarheid te vergroten.