Essentials voor een geslaagde werkdag

Tijdens een werkdag en eigenlijk bijna elke dag wel komt er veel informatie op u af. Een deadline hier, een afspraak daar. Het is dan wel zo fijn om dat allemaal bij te kunnen houden en gelijk te kunnen noteren. Op die manier creëert u gemakkelijk een overzicht voor uzelf zodat u geen afspraak of verjaardag hoeft te missen. Zo zijn er een paar items die dan ook niet kunnen ontbreken in uw tas.

Altijd handig, een agenda

Een onmisbaar item dat u zeker goed kan gebruiken op dagelijkse basis is een agenda. U kunt natuurlijk de planner op uw smartphone of pc gebruiken, maar u kunt ook een papieren agenda kopen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Denk maar aan een hard- of softcover in meerdere kleuren. Ze zijn er voor zowel 12 als 18 maanden. Ook kunt u kiezen tussen formaten. Wilt u graag meer opschrijven? Dan is er een extra large agenda. Houdt u het liever klein? Dan is er ook een pocketformaat die makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Er gaat tegenwoordig veel digitaal dus u kunt zich afvragen wat het nut van een papieren versie nog is. Een aantal voordelen van een agenda van papier zijn:

  • U heeft geen technologie nodig. Geen gedoe met opladen van je apparaat, een slechte verbinding of een trage update.
  • Doordat een papieren agenda offline is kunt u ook niet gehackt worden. Goed voor de privacy dus.
  • Wat u opschrijft wordt beter onthouden.
  • Na het voltooien van een taak kunt u die ook fysiek afstrepen, dat geeft vaak een voldaan gevoel.
  • Een papieren agenda kan in elke tas. Zo heeft u deze altijd bij de hand.
  • En last but not least, de agenda’s van papier zijn overzichtelijk. Alles is in één oogopslag te zien.

Gebruik maken van een notitieboek

Naast het gebruik van een agenda kan het ook handig zijn om een notitieboek op zak te hebben. Niet alle agenda’s hebben namelijk veel ruimte om extra dingen op te schrijven. Een notitieboek gebruiken kan bijvoorbeeld om to-do lijstjes in op te stellen, ideeën op te schrijven of projecten in uit te werken. Het gemak hiervan is dat u deze overal bij de hand heeft en zo ook altijd en overal uw gedachten uit kunt werken. Hiernaast is een notitieboek ook fijn als u het even zat bent om op een beeldscherm te kijken. Er zijn verschillende soorten notitieboeken verkrijgbaar, van klein tot groot. De pagina’s kunnen zowel blanco zijn als lijntjes, ruitjes of stippen hebben. Het is maar net wat u fijn vindt om te gebruiken.

Overal alles op papier met een schetsboek

U kunt natuurlijk een notitieboek aanschaffen om alles in te noteren, maar het kan in sommige gevallen ook handig zijn nog een ander item aan te schaffen. U kunt bijvoorbeeld een schetsboek gebruiken wanneer u voor uw werk veel dingen uit moet werken. Denk maar aan het noteren van een brainstorm of een schets maken voor de uitwerking van een nieuw product. Het is dan wel zo handig om dit in een apart boek te hebben. Zo blijven uw agenda en notitieboek met andere uitwerkingen lekker overzichtelijk.