Goede webhosting belangrijk voor groei

Goede webhosting belangrijk voor groei

Als ondernemer is het eerste dat je voor jouw bedrijf wilt een kwalitatieve website. Voordat je jouw eigen website maakt of op zoek gaat naar de webdesigner die jouw pagina zo mooi mogelijk of met de meeste functionaliteiten zal maken, moet je er rekening mee houden dat design slechts een onderdeel is. Het is erg belangrijk om het beste hostingbedrijf op de markt te kiezen en de diensten te zien die worden aangeboden.

Het verkeerd kiezen van een hostingprovider kan jouw webproject letterlijk in een paar seconden breken.

Belangrijk

Waarom is het zo belangrijk? Het is net zo simpel als wanneer jouw webhosting provider niet betrouwbaar is, jouw website ook onbetrouwbaar wordt. Een webhostingbedrijf kan ervoor zorgen dat jouw klanten het vertrouwen in jouw manier van werken verliezen, een lagere SEO-score hebben en dus jouw inkomen beïnvloedt. Als je de eigenaar bent van een online bedrijf, is dit het moment om in actie te komen.

Wat is webhosting precies?

Allereerst, als je niet gewend bent aan de terminologie van de wereld van webpagina’s, denk dan aan een website alsof het jouw thuis op internet is. Dat huis zou uit twee delen bestaan: een adres en een perceel of boerderij waarop het huis is gebouwd. Domeinnamen zouden fungeren als jouw thuisadres, de referentie voor mensen om je te bezoeken.

Ondertussen is web hosting de ruimte op het netwerk waar je de bestanden hebt waaruit jouw webpagina bestaat. Meestal draait een hostingaccount op een server die eigendom is van een hostingbedrijf. In dit geval zou jouw pagina een klein deel van de server in beslag nemen.

Aspecten van goed hostingbedrijf

Hoewel je in werkelijkheid zou willen afdwalen en nadenken over de combinatie van kleuren die je wilt gebruiken in het ontwerp van je website, kun je niet weggaan zonder in te schatten wat er echt toe doet, die factoren die je bij het inhuren in detail moet analyseren voor webhosting bij de best mogelijke provider.

Ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste functies bij het kiezen van een of ander hostingplan. Je moet nadenken over wat voor soort webpagina je gaat maken en hoe groot deze zal zijn, dat wil zeggen hoeveel schijfruimte deze ongeveer in beslag gaat nemen. Voor de meeste middelgrote websites is het huren van een abonnement met een paar GB meer dan voldoende. Maar als je van plan bent een groot online bedrijf te openen, heb je ongetwijfeld meer webruimte nodig.

Bandbreedte

Bandbreedte gaat hand in hand met webruimte. Het verwijst naar de hoeveelheid gegevens die in één keer kan worden overgedragen. Die overdracht vindt plaats tussen de webserver en de computer van elk van jouw bezoekers. Wat betekent dit? Welnu, als je een hele grote website hebt en veel bezoekers verwacht, bijvoorbeeld met de kerstdagen, dan heb je een hosting nodig die je praktisch onbeperkte bandbreedte biedt.