Groeien met online marketing

Je hebt een website gemaakt. Maar het loopt nog niet echt lekker. Je weet dat je meer bezoekers zou kunnen hebben, meer leads kan binnenhalen en je staat niet tussen de eerste resultaten in Google. Wat kun je nog meer doen? Het antwoord: Online marketing. Met online marketing kun je je bedrijf flink laten groeien. Maar het is een breed begrip waar van alles onder valt. Van SEO tot social media. Dus waar begin je? Hier lees je het.

Om te groeien moet je online zijn
Je bedrijf laten groeien door online marketing begint met online zijn. Zorg er dus voor dat je aanwezig bent en maak een goede website (of laat dit doen). Zo kunnen potentiƫle klanten je vinden, zien wat je verkoopt en erachter komen waarom ze bij jou moeten zijn.

Verbeter je vindbaarheid met SEO
Begin door je website te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). Dit is een makkelijke manier om hoger in de zoekresultaten kunt komen.

Doe eerst onderzoek zodat je weet waar je doelgroep naar zoekt. Dan moet je je website zo inrichten en laten aansluiten bij het zoekgedrag van je doelgroep.

Daarnaast is het belangrijk dat de techniek van je website in orde is. Je website moet snel laden en toegankelijk zijn op alle devices.

Adverteer
Met betaalde advertenties haal je ook meer bezoekers binnen. Via gesponsorde zoekresultaten bijvoorbeeld. Je koopt dan de toppositie in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekterm.

Social Media
Social media is een belangrijk onderdeel van online marketing geworden. Je hoeft niet overal een account aan te maken, maar alleen op de kanalen die voor jou en je bedrijf relevant zijn.
Ga vervolgens in gesprek met je klanten en deel interessante content.

Google Mijn Bedrijf
Om geen klanten mis te lopen moet je zorgen dat je Google Mijn Bedrijf pagina up-to-date is. Dit is een gratis tool waarmee je kunt beheren hoe je bedrijf wordt weergegeven.

Stel iemand is onderweg en zoekt naar een bepaald product, ziet dat jouw bedrijf dichtbij zit en je bovendien (veel) positieve recensies hebt. Dan is de keuze voor jou snel gemaakt. Zeker als je concurrent 5 km verderop zit, Google Mijn Bedrijf niet volledig heeft ingevuld en nul recensies heeft.

Tot slot
Als je deze online marketing basics goed toepast zul je merken dat je bedrijf gaat groeien. En als je dit merkt, stop dan niet. Online marketing werkt pas echt goed als je er consistent mee bezig blijft.

Bron: www.roipartners.nl