Klaar met je ICT-opleiding, wat nu?

Als je je ICT-opleiding hebt afgerond kan je twee dingen doen: door studeren of gaan werken. Als je besluit om te gaan werken, dan moet je wel weten welke kant je allemaal op kunt gaan en wat voor werk er precies is. Weten wat je kunt gaan doen na je ICT-opleiding? Dat lees je in dit artikel.

Cursus gaan volgen

Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, dan kan je bijvoorbeeld een Excel cursus volgen. Hierdoor breid je je kennis uit en kan je specialist worden in een bepaald onderwerp. Ook kan je ervoor kiezen om een Microsoft Word, OneNote of Outlook volgen. Dit zijn belangrijke onderdelen uit het ICT vak. Een cursus kan je ook makkelijk naast je studie of werk doen. Voordelen van een Excel cursus is dat je vaak een streepje voor hebt bij een nieuwe baan of als je stage gaat lopen.

Werken

Als je het studentenleven wel een beetje zat bent en je besluit om te gaan werken dan is er een groot aantal bedrijven waar jij aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan grote of kleine ICT-bedrijven, banken, verzekeraars, industriƫle bedrijven of lokale en centrale overheidsorganisaties. Je kunt dan business analyst, data scientist, digital mediaspecialist of ICT- specialist worden binnen een bedrijf. Denk er wel aan dat je misschien een beter baan kunt krijgen als je nog even verder studeert.

Verder studeren

Als je nog niet van plan bent om te gaan werken dan kan je een tussenjaar nemen of verder studeren. Wanneer je verder studeert aan een hogere opleiding, dan is de kans groot dat je later een beter baan kunt vinden. Ook is het handig om verder te studeren als je nog niet precies weet wat je later wilt gaan doen. Zo bouw je in de tussentijd meer kennis op en kan je nog even over je toekomst nadenken.