Rootsec: uw partner in crime voor cyberveiligheid

Fysieke kluizen vol met goud en/of geld in banken zoals in films zijn steeds minder vaak het doelwit van criminelen. Zij richten zich steeds vaker op digitale schatten, van persoonsgegevens personen tot wachtwoorden van grote bedrijven. Als bedrijf ben je in het bezit van veel belangrijke informatie, waarvan je niet wil dat het in handen komt van misbruikers. Een IT-security kan alle data veilig digitaal achter slot en grendel zetten. Het risico op een succesvolle cyberaanval wordt daardoor drastisch verminderd. 

Vraagt u zich af hoe het met de digitale veiligheid van uw bedrijf is gesteld? Dan kan er een grondige penetratietest gedaan worden. Door de ogen van een hacker wordt de beveiliging van het bedrijf getest. Aan de hand van deze test kan de IT-security verbeterd worden. De digitale veiligheid kan ook op andere vlakken getest worden, zoals een firewall, virusscanner en een phishingtest. Omdat deze testen allemaal veel tijd kosten, kan een volledige test een grote impact hebben op het budget. Een financieel minder intensief alternatief is een endpoint protection. Dit is een systeem dat binnen enkele uren geïnstalleerd is en de veiligheid analyseert. De resultaten zijn inzichtelijk door de IT-afdeling van het bedrijf, waarna passende actie ondernomen kan worden om de digitale veiligheid te verbeteren. Zo kan er bijvoorbeeld een firewall geïnstalleerd worden.

Cybercriminelen zijn vaak ontzettend moeilijk te traceren. Goede criminelen zelfs vrijwel ontraceerbaar. Vervolging van dit soort criminelen is dan ook erg lastig. Zorg daarom voor een goede digitale veiligheid, en geef cybercriminelen geen kans.

Rootsec is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in cyberveiligheid, en deze grondig en met expertise op de proef kan stellen. De IT-experts van Rootsec zijn getrained in het installeren van het endpoint protection systeem Cynet 360. Door een correcte installatie kan het maximale uit het systeem gehaald worden.