Uitbesteden in de fotografie. Wat zijn de mogelijkheden?

Fotografie productie uitbesteden kan op een brede of beperkte manier gebeuren. Er zijn veel taken in het dagelijks leven van een beroepsfotograaf en strategisch uitbesteden kan het verschil zijn tussen een bedrijf dat aan schaal wint en een bedrijf dat altijd in dezelfde omvang blijft. Als je van fotografie wilt leven, moet je op een gegeven moment meer aan uitbesteding gaan denken.

Mensen die zich met fotografie gaan bezighouden, denken (of verwachten) over het algemeen dat de grote taak van een beroepsfotograaf het maken van foto’s is. En dat is het niet. Wij houden ons bezig met imago behandeling, marketing, financiën, klantenservice, ontwerp, organisatie van verschillende processen.

Het uitbesteden van fotografie productie is het inschakelen van een externe partner die jouw bedrijf helpt bij het volbrengen van een belangrijke en moeilijke taak. Daarom is het een relatie die met respect en toewijding moet worden gecultiveerd.

1. Evenement Fotografie

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is fotografie niet noodzakelijk een taak van de eigenaar van het bedrijf/merk. Veel fotografiebedrijven huren professionals uit om evenementen te verslaan.

Een freelancer is een fotograaf die geen eigen merk heeft. Hij verleent occasionele diensten aan fotografen die hun eigen merken hebben. In het geval van bruidsfotografie, bijvoorbeeld, is dit heel gebruikelijk.

2. Postproductie

Het manipuleren of retoucheren van beelden met behulp van Photoshop is iets dat meer specifiek is voor sommige gebieden van de productfotografie. Professionals in digitale manipulatie worden retouchers genoemd. Het is een dienst die, in de handen van de juiste professional, verbluffende resultaten voor jouw bedrijf oplevert.

Het restaureren van oude foto’s is ook een zeer specifieke dienst die vaak wordt uitbesteed. Het werk vereist een specifiek oog en vaardigheden.

3. Lay-out van albums en fotoboeken

Dit werk bestaat uit het digitaal samenvoegen van pagina’s van boeken of albums die later zullen worden gedrukt en ingebonden. Het is meestal een betrekkelijk eenvoudige taak, maar een deskundig tekenaar, illustrator of grafisch ontwerper zal uiteraard superieur werk leveren.

4. Creëren van inhoud voor de blog

Schrijven voor de blog, met kwaliteit, consistentie en regelmaat vergt werk. Het is echter een geweldige manier om jezelf te dwingen je te verdiepen in je markt.

Het is een taak die het best wordt uitgevoerd door de eigen fotograaf van het merk, maar er zijn professionals in media, marketing, brieven en journalistiek die deze dienst als freelancer verlenen.

De keuze zal afhangen van jouw beschikbaarheid of niet voor het werk, en natuurlijk, een bepaald budget om de dienst in te huren.

Diepzeekonijn.nl