Voordelen van het inhuren van een developer

Hoewel het prettig is om alle activiteiten binnen jouw bedrijf in een beperkte kring te houden, is het zo nu en dan essentieel om diverse activiteiten uit handen te geven. Jouw medewerkers beschikken immers niet over kennis op ieder vlak van een onderneming. Deze gemiste kennis zal het betreffende bedrijf buiten de onderneming moeten zoeken. Op dat moment zal de samenwerking met een externe partner van start gaan.

Veel bedrijven werken vanaf de start al samen met een externe partner. Deze samenwerking is vaak gericht op het creëren van een goedwerkende website. De betreffende externe partner zal een developer zijn die in staat is om de website of applicatie daadwerkelijk te realiseren. Maar is het wel zo voordelig om een front end developer, back end ontwikkelaar of full stack developer in te huren? In dit artikel geven wij vier redenen waarom deze samenwerking zeer nuttig zal zijn.

Gespecialiseerd in IT talen

Voor veel projecten is het gebruik van een specifieke programmeertaal vereist. Indien jij niet zeer gespecialiseerd bent op het gebied van ICT zullen deze projecten erg uitdagend en tijdrovend zijn. Een developer heeft een brede kennis van programmeertalen als Episerver, iOS, JavaScript, Meteor, Node.js, PHP, Python, SharePoint, Sitecore, SQL en WordPress. Hierdoor zullen de opdrachten een stuk sneller afgerond worden en ben jij zeker van een succesvolle uitkomst. 

Haalbare deadlines

Als bedrijf is het zeer aantrekkelijk om sommige taken in korte tijd af te laten ronden. Op die manier kan het bedrijf op korte termijn successen boeken. Helaas zal deze strategie uiteindelijk averechts werken, doordat de deadlines niet haalbaar zijn en de projectplanning niet helder is. Een developer weet exact welke taken welke hoeveelheid tijd vereisen, waardoor de betreffende developer kan helpen bij het creëren van een realistische projectplanning. Hierdoor zullen deadlines wel behaald worden.

Geen extra kosten

Indien jij overweegt om jouw werknemers om te scholen tot IT-medewerker zal jij vooraf veel geld en tijd moeten investeren in de cursussen en opleiding die daarvoor nodig is. Een freelance developer is zelf verantwoordelijk voor het up-to-date blijven van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Deze kosten zal jij niet hoeven betalen, waardoor het inhuren van een developer op kort termijn opmerkelijk goedkoper zal zijn. 

Volledig op jouw onderneming gericht

Als developer is het altijd een nieuwe uitdaging als een bedrijf hen benadert voor een samenwerking. Het is immers een nieuw, vaak onbekend bedrijf, waardoor de motivatie voor een samenwerking een stuk hoger ligt dan de werkmotivatie van een medewerker dat al enkele jaren in dienst is bij hetzelfde bedrijf. Een hogere motivatie betekent vaak betere resultaten in kortere tijd. Kortom, jouw bedrijf zal ook profiteren van deze samenwerking, doordat de resultaten beter en sneller zichtbaar zullen zijn.