Waar moet je op letten bij webhosting?

Een website is opgebouwd uit verschillende bestanden. Om het mogelijk te maken dat anderen jouw site kunnen bezoeken, richt jij je tot een hostingprovider voor een webhostingpakket. Je huurt in feite een stukje ruimte op de server van deze partij, waardoor jouw website in de lucht blijft. Heb je nog een webhostingpakket nodig? Sluit dit dan nooit bij de eerste de beste aanbieder af. Je moet namelijk op een aantal zaken letten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor je op een rijtje.

Beschikbare opslagruimte

De opslagruimte is één van de belangrijkste aandachtspunten bij het vinden van een hostingprovider. Als je wilt dat internetgebruikers jouw website naar behoren kunnen gebruiken, moet er voldoende opslagruimte beschikbaar zijn op de server van de hostingpartij. De hoeveelheid opslagruimte hangt vaak af van het pakket dat je kiest. Bij kleine pakketten heb je bijvoorbeeld 10 GB opslagruimte, terwijl grotere pakketten onbeperkte opslagruimte bieden. In veel gevallen verschilt de hoeveelheid opslag per hostingprovider.

Hoe zit het met de veiligheid van websitebezoekers?

Als je op zoek bent naar geschikte webhosting kijk je waarschijnlijk vooral naar de website zelf. Logisch, maar wij raden je aan ook naar de bezoekers te kijken. Het is namelijk belangrijk dat zij jouw site veilig kunnen bezoeken. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat hun gegevens niet op straat komen te liggen als zij een formulier invullen. Kies daarom voor en hostingprovider met SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt namelijk voor een veilige verbinding tussen jouw website en de browser van de bezoeker. Je herkent een SSL-certificaat aan het slotje voor de URL. Daarnaast begint de link van een beveiligde website altijd met https in plaats van http.

Support en ondersteuning

Heb je een hostingprovider gevonden met voldoende opslagruimte en een SSL-certificaat? Dan betekent dit niet automatisch dat het hier ook om de beste webhosting gaat. Als je niet bekend bent in de wereld van webhosting is het namelijk ook handig als je terug kunt vallen op de kennis en kunde van een hostingprovider. Zoek daarom ook altijd uit hoe het zit met support en ondersteuning voordat je ergens een contract afsluit. Kijk bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van een klantenservice en hoe je deze kunt bereiken.

Prijs

Tot slot raden wij je aan om op de prijs te letten voordat je een hostingpakket kiest. Gelukkig is dit iets wat de meeste mensen al doen. Een goede zaak, want zo betaal je nooit onnodig veel voor jouw hostingpakket. Toch moet jij je beseffen dat een goedkope hosting niet altijd de beste keuze is. Waarom niet? Omdat de opslagruimte hier bijvoorbeeld lager kan zijn dan bij een duurder pakket. Kies daarom nooit lukraak voor de goedkoopste aanbieder, maar vergelijk hostingproviders met elkaar. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een betere service of beheerde hosting dan is Managed WordPress Hosting een betere keuze. Zodoende slaag je er ongetwijfeld in de beste en goedkoopste hostingprovider voor jouw website te vinden.