Wat draag je tijdens een zakelijke fotoshoot?

Ben je van plan om voor jezelf, je collega’s of al verrassing voor je zakelijke relaties een zakelijke fotoshoot via LINK fotografie te gaan organiseren? Dan is het natuurlijk van groot belang dat jezelf en anderen de juiste kleding dragen. Het uitkiezen van geschikte kleding voor een zakelijke fotoshoot bij LINK fotografie kan echter best lastig zijn. Je wilt namelijk niet te losjes, maar zeker ook niet te stijf en formeel op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Maar hoe kies je je kleding dan slim uit? In dit blog geven we je enkele handige tips om de juiste keuze te maken als je met je collega’s of je werknemers op de foto gaat.

Kleed je alsof je een sollicitatiegesprek hebt

Een van de belangrijkste tips bij het uitkiezen van een zakelijke fotoshoot bij LINK fotografie, is om je te kleden alsof er een sollicitatiegesprek op de agenda staat. Dat betekent: nette kleding, zonde dat het ‘over the top’ wordt. Vaak zijn voor heren een bloes met colbert en een nette broek een stijlvolle combinatie. Vrouwen komen goed voor de dag in een elegante jurk, die overigens de lichaamsvormen niet te veel benadrukt, of in een modieus mantelpakjes. Natuurlijk maakt het ook uit in welke sector je actief bent. Ben je bijvoorbeeld rockmuzikant en gaan jullie een bandshoot doen, dan hoef je je natuurlijk niet zo netjes te kleden. Werk jij of werken jullie daarentegen bij een groot bedrijf met internationale aanzien? Dan is het verstandig om voor een nette uitstraling te kiezen voor nette, charmante en stijlvolle kleding.

Vraag eventueel om advies in de kledingwinkel

Wil je echt stralend en modern voor de dag komen op de aanstaande fotoshoot van jouw bedrijf? Dan kun je ervoor kiezen om speciaal voor de gelegenheid een set nieuwe en modieuze kleren aan te schaffen. Kies voor een goede en betrouwbare modewinkel en laat je zeker adviseren door het personeel. Medewerkers van kledingwinkels hebben door hun jarenlange ervaring veel zicht op wat modieus is en goed staat voor een zakelijke fotosessie.

Maak gebruik van kleurcontrast

Zorg er in elk geval voor dat je kledingcombinatie qua kleur niet te eentonig wordt. Dit kun je doen door kleurcontrast te gebruiken. Bij een lichte broek staat een (wat) donker(der) jasje of colbertje vaak prima. En andersom natuurlijk ook!