Wat heb je nodig voor een website?

Veel ondernemers hebben een website. Dit is ook voor startende ondernemers een fijne manier om van hun idee iets tastbaars te maken. Voor je begint met het bouwen of laten bouwen van een website is het handig om eerst na te gaan wat je allemaal nodig hebt. Je bijvoorbeeld webhosting nodig, een domeinnaam en natuurlijk de website zelf.

Webhosting

Wanneer je gaat beginnen met website maken heb je een hostingpakket nodig. Met webhosting huur je als het ware opslag en geheugen van een grote server die verbonden is met het internet. Het zorgt er voor dat je website onder allerlei omstandigheden blijven werken, goed beveiligd is, back-ups maakt en de website efficiënt draait.

Domeinnaam

Wanneer je online je eigen bedrijf opzet heb je een uniek adres nodig, een IP-adres, ook wel een internetadres genoemd. Een internetadres vastleggen doe je door middel van een domeinregistratie. Dit is al snel geregeld. Het is daarbij belangrijk om bepaalde tips na te gaan wanneer je een domeinnaam verzint. Denk bijvoorbeeld aan dat je domeinnaam niet te lang mag zijn, het moet gemakkelijk te onthouden zijn, het moet makkelijk uit te spreken zijn, gebruik geen streepjes in je domein (dit om de vindbaarheid in Google) en de domeinnaam mag niet verkeerd worden geïnterpreteerd. Het is ook belangrijk dat jouw domeinnaam uniek is en makkelijk te typen is, laat dus leestekens en cijfers achterwege. Het allerbelangrijkste is om je bedrijfsnaam er in te verwerken. Zo is je website ook makkelijker vindbaar voor potentiële klanten en in verschillende zoekmachines zoals Google op internet.

Website

Nu je een hostingpakket en domeinnaam hebt, kan je beginnen aan je website. Je kan er voor kiezen om zelf een website te bouwen of dit door iemand of een bedrijf te laten doen. Wanneer je niet thuis bent in programmeren in bijvoorbeeld HTML, CSS, Javascript of PHP kan je er ook voor kiezen om zelf een website te maken in bijvoorbeeld een websitemaker. Dit zit vaak in 1 pakket aangeboden door een provider. Zo een websitemaker voert alle ingewikkelde taken voor je uit. Dit is niet alleen handig voor beginners, maar ook voor mensen met simpele websites. Websitemakers zijn niet handig voor complexe websites.