responsive webdesign

Wat is het belang van een responsive webdesign

Tegenwoordig zijn websites met responsive design niet meer weg te denken. Je wilt natuurlijk wel dat een website zowel op computer, laptop, tablet en smartphone goed werken. Is dit niet het geval dan verlies je al snel veel bezoekers. Responsive design is dan ook erg belangrijk.

Wil jij een responsive website laten maken? Door te kiezen voor web development door Blue Dragon ben je verzekerd van een perfecte responsive website.

Wat is dat nu precies, een responsive website?

Als je het hebt over een responsive website dan gaat het erom dat de inhoud van een website zich aanpast op een apparaat. Simpel gezegd is een website gemaakt voor een computer te breed voor een weergave bij een apparaat als een smartphone. Heb je een responsive website dan zorgt dat alle content goed wordt aangepast op de grote van alle apparaten. Zo maakt het het overal goed leesbaar en is alles aan te klikken. En gaat het nu om liggend of staand, dat maakt niet uit. Responsive webdesign is voor alle apparaten gemaakt.

Met responsive webdesign scoor je bij Google

Naast dat responsive webdesign goed is voor je bezoekers, vindt Google het in de zoekresultaten ook heel fijn. Is je website niet responsive dan zul je sneller minder hoog komen te staan in de mobiele zoekresultaten dan je concurrent. Want Google is veeleisend. Veeleisend in de zin dat jouw website op een goede manier presteert voor bezoekers. Dus wanneer iemand een website bezoekt op een smartphone moet dat ook echt een website zijn speciaal voor een smartphone. Overigens is een responsive website ook van goede invloed voor je bouncerate en snelheid.

Responsive websites zorgen voor hogere conversies

Aankopen via smartphone stijgen met het jaar. Was het een aantal jaren geleden nog maar een klein aandeel, dat is vandaag de dag ontzettend gegroeid. Conversies kan je zeker verhogen met het gebruik van het advertentieplatform van Google, Google Ads genaamd. Wil je optimaal gebruik maken van je budget dan is het nodig om ook mobiele responsive landingspagina’s te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het bouncepercentage op smartphone een stuk hoger is bij website die niet responsive zijn.