Wifi signaal versterken

Een zwak WiFi signaal is uitermate storend. Langzaam internet of zelfs helemaal geen WiFi bereik is ondenkbaar. We zijn in de huidige tijd voortdurend aan het internetten en hebben een goede internetverbinding hard nodig. U wilt overal in huis of binnen uw bedrijf draadloos internet en het liefst op al uw apparaten tegelijk. Echter, hoe meer apparaten van WiFi gebruik maken hoe langzamer het internet. Ook andere factoren kunnen het WiFi signaal belemmeren.

In dit blog leest u tips om het WiFi signaal te verbeteren, zodat u zorgeloos internet kunt gebruiken voor al uw doeleinden.

Wat veroorzaakt een trage internet verbinding?

Een WiFi signaal moet zijn weg zoeken door muren en plafonds. Dit zwakt het signaal behoorlijk af. Denk daarom goed na over de optimale plek voor het modem. Het modem plaatst u bij voorkeur niet in een afgesloten meterkast. Zet het modem vrij in de ruimte en op voldoende afstand van elektrische apparaten. Het modem verplaatsen en een keer opnieuw opstarten is vaak al voldoende om het WiFi signaal te verbeteren.

Heeft u al eens geprobeerd van frequentie te wisselen? Het WiFi signaal verbeteren kan soms makkelijker zijn dan u denkt. Waarschijnlijk maakt u gebruik van de 2,4 gigahertz frequentieband. Door te switchen naar de 5 gigahertz band ontwijkt u uw internettende buren op de 2,4 gigahertz. Het nadeel van de 5 gigahertz frequentieband is dat deze een kortere golflengte en daardoor kleiner bereik heeft. Muren en plafonds vormen dan vaak een groot obstakel. Om niet van de regen in de drup te raken is daarom aan te raden niet enkel te switchen van frequentieband, maar uw signaal ook op een andere manier te verbeteren. Er bestaan verschillende effectieve oplossingen voor het verbeteren van uw draadloze internetverbinding.

Het WiFi signaal verbeteren

Een WiFi signaal versterker, ook wel WiFi repeater, is een simpele manier om het bereik van het signaal te vergroten. U plugt het eenvoudig in een stopcontact en maakt verbinding met het netwerk. Deze methode is niet zonder meer de beste oplossing voor een beter WiFi signaal. Het bereik wordt weliswaar groter, maar het verbetert niet per definitie de kwaliteit van het WiFi signaal.

Voor de beste draadloze internetverbinding legt u een professioneel netwerk aan. Door het plaatsen van accespoints op strategische plekken in huis of binnen uw bedrijf heeft u op elke plek een betrouwbare en snelle WiFi verbinding.

Uw WiFi laten verbeteren door een professional

Talloze factoren kunnen de matige kwaliteit van uw internet verbinding veroorzaken. Wilt u uw WiFi signaal verbeteren, maar komt u er niet zelf achter waar het probleem precies ligt? Schakel dan een wifi professional in. Middels een Wireless Site Survey doen zij onderzoek naar alle facetten van uw draadloze internetverbinding, zoals de capaciteit, dekking en snelheid van het WiFi netwerk. Mogelijke storingsbronnen worden opgespoord en het benodigd aantal accespoints wordt bepaald.

U hoeft zich te blijven opwinden over het trage internet, het verbeteren van uw draadloze internetverbinding is goed mogelijk en snel geregeld.